Založ si blog

…Oľano…

Obyčajných ľudí založil v roku 2011 Igor Matovič ako politické hnutie, ktoré sa doteraz vymyká akýmkoľvek štandardom. Skôr sa dá nazvať politickou eseročkou, ktorej štruktúra a členovia sú striktne zahalení rúškom tajomstva. Igor Matovič je v istoml slova zmysle marketingový mág a génius. Najvýraznejšie sa to prejavilo pri voľbách 2020, kedy dokázal zaujať viac ako 25% voličov. Tým získal prakticky neobmedzenú moc, ktorá však ešte viac zvýraznila jeho negatívne charakterové vlastnosti. Jeho základným krédom je mať nepriateľa, bojovať proti všetkým akýmikoľvek dostupnými prostriedkami. Jeho konanie postráda akúkoľvek politickú logiku. Absolútne stratil akýkoľvek kontakt s realitou, jeho koaličný povolebný potenciál sa rovná nule. Matovičove manipulačné danosti mu stále zabezpečujú, aj keď už oveľa menšiu, ale predsa istú voličskú základňu. Veriť Matovičovi, je ako veriť, že Zem je dlhá hrubá foršňa. Tým sa ale v žiadnom prípade nechcem dotknúť jeho voličského elektorátu.

Matovič samotný a jeho neštandardná politika ho dáva do pozície nielen neschopného koaličného, ale dokonca aj opozičného politika. Destabilizácia a polarizácia spoločnosti v posledných rokoch ma núti konštatovať, že by mal raz a navždy zmiznúť z politickej mapy Slovenska.

Geniálny politický marketér, geniálny manipulátor. Človek, ktorý nezabúda, neodpúšťa. Človek, ktorý nutne potrebuje k životu nepriateľa. V parlamentnej opozícii bol svojou adolescentnou rebéliou braný ako príjemné osvieženie. Potom ale dostal do rúk moc. Absolútnu. Že pokazil, čo sa dalo, je fakt. Že totálne spolarizoval spoločnosť, je fakt. Obhajoba, že za to môže korona, vojna na Ukrajine, či energetická kríza, neobstojí. S takými istými problémami sa borili aj okolité štáty, žiaden to však nedopracoval tam, kde my.

Matovičova agenda „lebofico“, „lebomafia“ je už do značnej miery otravná, stále si však nájde pár skalných priaznivcov.

Jeho povolebný potenciál je rovný nule. www.idemevolit.sk

..aby môj hlas neprepadol…

28.09.2023

Čo vlastne znamená, že môj hlas môže prepadnúť? (Nie z technických dôvodov, teda kvôli formálne nesprávnemu postupu pri samotnom hlasovaní.) Strany, ktoré sa chcú prebojovať do parlamentu, musia získať minimálne 5% z odovzdaných hlasov. Pre koalíciu je toto minimum zvýšené na 7%. (V súčasnosti takto kandiduje OĽANO a priatelia, Kresťanská únia a Za ľudí.) Hlasy [...]

Prečo (ne)voliť Smer

27.09.2023

Smer SDD sa deklaruje ako ľavicová, sociálnodemokratická strana. Keď v roku 1999 založil Robert Fico stranu Smer, málokto predpokladal, že táto strana bude dlhodobo najsilnejším politickým subjektom na Slovensku. Smer dosiahol métu, o ktorej sa ostatným stranám len sníva: v r. 2012 dokázal vytvoriť jednofarebnú vládu. Hlavný podiel na tom má Robert Fico, ktorý sa dokázal [...]

“ LeboFico „

27.09.2023

Hneď na úvod musím zdôrazniť, že nie som Ficovec. Napriek tomu ma dostáva do vývrtky kampaň niektorých strán, postavená na tomto slovnom spojení. Už len čakám, kedy sa výraz „lebofico“ dostane do Slovníka slovenského jazyka. Neustále zdôrazňovanie lebofica však svedčí len a len o absolútnej neschopnosti vidieť skutočné problémy Slovenska, nehovoriac už o ich [...]

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

michalm

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 7518x
Priemerná čítanosť článkov: 1504x

Autor blogu

Kategórie

Archív